25 de febrer 2007

SETI@home: És d'utilitat

m'entero a tarvés de barrapunto que els laboratoris SETI@home [1], per fi han fet alguna cosa útil!

I per fi, després d'anys i anys processant dades, Seti ha servit per una cosa, però ben curiosa, resulta que un voluntari, va fer que tots els ordinadors de casa seva tinguessin el programa de SEi, entre aquests ordinadors hi havia el portàtil de la seva dona, que li van robar!!!

Així que l'home en qüestió va anar al registre dels servidors SETI, per veure si el portàtil es connectava als servidors, i efectivament, el portàtil estava allà fitxat en els servidors SETI tenint la seva IP! Així doncs el següent pas va ser donar les IP's a la policia i aquests van demanar a veure a quin lloc corresponien les IP's a l'empresa que gestiona les connexions (ISP's). I al cap de dues setmanes: el portàtil a casa. i la dona la mar de contenta afimant:"Siempre supe que un geek sería un gran marido".» Així que noies ja sabeu ;D

[1] Els laboratoris seti són uns laboratoris de Califòrnia que es dediquen a escoltar tot el soroll de l'espai exterior que rebem a la Terra. Tot aquest soroll necessita ser processat per poder trobar un patró que indiqui que el soroll que es rep no és soroll si no que són dades enviades per... extraterrestres!!!

Com que s'han de processar milers i milers de dades rebudes (tot el soroll espacial), van decidir repartir el processat entre els voluntaris. Així, si un es fa voluntari, s'instal·larà un programa que s'executarà junt amb el salvapantalles, aquest programa es descarregarà les dades a processar del servidor de Seti, i començarà a fer càlculs, i un cop nosaltres tornem a utilitzar l'ordinador, el programa enviarà els resultats enviats fins aleshores i pararà (es posarà a l'espera de que nosaltres deixem de fer servir l'ordinador).