20 de febrer 2007

Llegir sense perjudicar la vista

Molts cops tenim llargs documents en pdf i ens els hem de llegir de pe a pa, i sovint ens fa un mal la vista terrible (fins i tot abaixant la il·luminació de la pantalla).

Doncs bé he trobat el mètode per alleugerir això, que no solucionar-ho, doncs les ones electromagnètiques sempre hi seran:

xpfd -rv nom_fitxer.pdf

-rv indica reverse video mode, amb lo qual tot els colors es neguen (els 1's passen a ser 0's i els 0's, 1's), amb lo qual se'ns obre la nova finestra amb un paper virtual de color negre i les lletres blanques.

A més ho podem veure tot a pantalla completa, així els colors blancs dels menús no ens enlluernen :P

D'aquesta manera la vista s'ens cansarà menys.

Salut ^^

2 comentaris:

Spiegel ha dit...

jo investigant, tant el kpdf, el adobe reader (per linux) i el lector de txt i pdf de la psp oh fan tb

per el kpdf: -arrenjament > configuracio > acceciblitat > i marcar "cambia els colors"

amb l'adobe : -edit > preferences > accessibility (o com s'escrigui) > i aqui podem triar els colors invertits

amb la psp us u busqueu :P, q era mes q res per comentaru

(certament crec q m'acustumare a llegir aixi :P)

i vale aqui es veu q la linea de comandes en aquest cas es mes util (clar q suposo q t'has tingut q mirar el manual, i jo simplement e nat directe a les opcions a buscaru... suposo q el temps invertit si contem els primers 5 minuts es igual, despres un cop u saps, per lina de comandes, potser es mes rapid (wueno si penses q has de nar a buscar l'arxiu "manualment" :P) en fin es un no parar :P)

Neioo ha dit...

Doncs amb l'Evince del Gnome no es pot fer U_U.

En quan a velocitat sobre buscar els arxius, jo diria que és més ràpid teclejant (gràcies a la tecla TAB). I una de les motivacions per passar-me a KDE és perquè pots navegar pels fitxers a base de teclat (amb el Gnome només pots a base de clicks). [òbviament si no saps a on està exactament un arxiu... Pots fer un find xD].

En tot cas no deixen de ser dues maneres diferents per a fer una mateixa cosa, lo qual, disposar d'una alternativa, és sempre enriquidor.