Per aquestes dates de Nadal vaig aprofitar per a fer algun que altre regalet i vaig comprar alguns articles a cyberdark i clar vaig veure que allà tenien un exemplar del llibre "Premio UPC 2002", es tracta d'un concurs literari de ciència ficció que es fa cada any a la Univesitat Politècnica de Catalunya. Com que només els hi quedava un únic examplar i a un preu de 5€, el vag comprar.
Es veu que una de les gràcies d'aquest llibre, apart de comptar amb els quatre relats guanyadors del concurs, és que inclou la transcripció d'una conferència d'un tal Vernor Vinge i clar, jo, m'ho vaig pendre com allò que diu: "Premio al mejor manual de instrucciones".
Doncs certament, hi ha pocs articles que m'hagin ensenyat un punt de vista tant espectacular com és el que es descriu en la conferència d'en Vernor Vinge.
En l'article, es discuteix la intel·ligència artificial fins a on pot arribar, què pot arribar a passar. Tot i que és un article del 1993, no s'ha quedat gens antiquat. La pregunta recau en si creem una intel·ligència artificial superior a la capacitat humana, què passarà? Crearà aquesta intel·ligència tota una espècie nova i quederem la raça humana com si fossim simples micos? Es podrà arribar mai a aquest punt? o simplement, les màquines estaran sempre al nostre servei? Però és que a més, em fa plantejar coses sobre la intel·ligència artificial a nivell computacional i m'ha fet venir ganes de documentar-me més encara sobre la intel·ligència artificial i tot el que l'envolta.
Jo a veure, sempre dic que baixo de l'hort i al final m'ho creuré, perquè es veu que a les noveles de ciència ficció que relaten fets imaginaris però que estan respaldats en arguments científics, se li diu "Hard Science Fiction" o "ciència ficció dura", i bé, és igual que el porno que quan es veu la paraula hard pel mig... Doncs això que ara ja he trobat un altre passa temps. Ara a veure per a on començo... I com organitzo el meu temps...
Desafortunadament, no hi ha masses autors sobre aquesta matèria. Tot i que intentaré posar-me al dia.
Ah! i recordeu que sempre us ho he dit: no infravaloreu l'atzar, doncs aquest llibre ha arribat a les meves mans per pur caprici de l'atzar!
1 comentari:
be, hi ha de tot. jo he llegit alguna cosa mes "hard" de ciencia ficcio i no m'agrada, no pq no sigui interesant pero almenys els que me llegit,es perden masa en el hard...
si fan un robot i parla o superen la velocitat de la llum amb un misto.. doncs perfecte :P
la ciencia ficcio millor la classica :P
Publica un comentari a l'entrada