27 de gener 2010

Giada N10 Slim

I ja que parlava del Giada N10 Slim, que l'Spiegel ha obert un desafiament molt difícil de superar i que ja he fet neteja de feeds del Google Reader. Us parlaré del Giada.

Punts a favor:
dimensions (és més petit que una Wii)
Sortida HDMI (per poder-lo a connectar al monitor/tele [si aquesta suporta HDMI, tot s'ha de dir])
Silenciós! [Joders és que me'l compraria ja! només per poder para la música i estar en absolut silencia a l'hora que connectat a internet]
Molt baix consum elèctric: 26W treballant normal. [En comparació amb uns 80~90 que xupen *només les CPU* dels sobre taula]
Pel que es veu la targeta gràfica és bona [però donat que des de Linux no té gaire sentit (a dia d'avui) explotar les capacitat de la targeta gràfica és un tema que no m'importa]

Punts negatius:
Si voleu un catxarro amb molta potència busqueu una altre cosa [jo que em passo el dia navegant, programant, escrivint mails i posts i mirant sèries i pelis (pr0n), per a mi és el catxarro perfecte].
S'ha de veure el tema recanvi de hardware: el disc dur ja és més petit que els habituals, la memòria suposo que és igual a les del portàtil (+ cares) i els processadors Intel Atom, que jo sàpiga, no es venen per separat.
Òbviament limitat per l'espai: ni pensar-hi en posar-li una targeta PCI que faci no sé què o una targeta gràfica d'última generació.
Al comprar-lo es paga llicència Windows (llàstima, perquè aleshores el preu seria moolt més competitiu)

Punts interessants:
preu (265€ a pccomponentes)[l'anava a posar com a punt a favor, però la veritat és que és bastant ajustat si es compara amb un netbook, tot i que si es busca un netbook amb les mateixes prestacions, el netbook surt bastant més car].
Un disseny maco, i es pot escullir entre diferents colors!
Es pot fer servir com a reproductor de les pelis que et deixen els amics que tens a internet.
Donat al seu baix consum també es podria obtar per a tenir-lo encès dia i nit dedicant-se a compartir coses amb i pels amics.
Si s'opta per aquest catxarro no cal preocupar-se per refrigeració silenciosa, fonts d'alimentació silencioses ni capses silencioses i.e. euros i mals de cap que t'estalvies.



Doncs apa, analitzant els punts positius, els negatius i els interessants: molt segurament, aquesta serà la meva pròxima compra.

1 comentari:

Spiegel ha dit...

osti realment el veig molt interesant, sobretot de "pc" de la tele

reprodueix alta definicio?
es pot posar mames i demes (aixo esta clar que si :P simplement u indico :P)

realment es un bon aparell , per tenir conectat a la tele, i realment per treballar en coses normals suposo que fara el fet
ara "treballar" vol dir mirar webs y un parell de correus,...

si tens 4 eines ofimatiques obertes i tal igual et queda curt?¿

u dic jo que treballo 8h al dia amb un portatil i realment es pot fer sense mes problema ,