13 d’octubre 2009

La "pirateria"

Llegint un especial de vandal.net sobre el desè aniversari de la Dreamcast:
[...] Dreamcast era una consola con muy pocos jugadores eventuales (casual gamers), una consola principalmente de hardcore gamers, donde hay una tasa de piratería mucho mayor que en la del usuario menos enterado del mundillo.


Si és que s'ho saben tot, d'aquí a que Nintendo fés la Wii, consola que la juguen fins i tot els avis... Per evitar la pirateria... Aix... Es fan passar per angelets, però en realitat són uns autèntics monstres...

Clar que als de Sony no se'ls hi escapa com piratejar la PS3! perquè és una consola destinada als hardcore gamers... gent que tiraria de la pirateria sense pensar-s'ho...

Donc per descomptar que el que es pugui piratejar o no una consola ve per culpa de les pròpies empreses... Que fan veure que un grup de frikis ha descobert com piratejar la màquina, però en realitat, són ells mateixos qui ho fan... Si no fós així, els drivers de Linux de les targetes gràfiques avui dia serien 3 vegades millors que els de Windows.

Fent que la consola es pugui piratejar fa que més gent compri la consola, i a la llarga també fa que la gent compri més jocs: però tant sols els jocs bons! sempre hi ha els friks que els hi arada tenir el joc original.

Jo crec que els jocs haurien de ser gratuïts i que cada joc tingués una secció a on fer un donatiu voluntari, perquè sincerament, a mi no em faria res donar 5, 10 ó 15 € per un joc, sempre que el joc tingués alguna cosa de profit, clar. Però d'aquí a pagar els 60€ i a sobre pagar-los sense haver provat el joc abans... A més, fent-los gratuïts s'estalviarien tot el que és transport, botigues i punyetes que de ben segur encareix un 40% el producte. Només haurien de penjar un torrent a la web del joc i metros! Més barat impossible.

2 comentaris:

Spiegel ha dit...

1er apunt la ps3 de moment no es piratejable (osease no permet cargar jocs en backup)

2on de fet amb la pspGO, la "industria" dels venedors y altres, s'han tirat al coll a sony, pq no tindran res per vendre, y clar la gent no nira a un "super" a compra un joc, si el pot comprar desde casa seva i al mateix preu.

el problema de sempre d'aixo els intermediaris, que si es veritat, el que porta el camion ha de cobrar, el que baixa les caixes, ha de cobrar, el que ven ha de cobrar, el que fa el joc ha de cobrar... pero be, si nomes ha de cobrar el que fa el joc i voltans.. els jocs tindrien q ser molt mes baratos... pero....

aviam la pirateria te en contra la industria la facilitat, y globalitat.
la facilitat, pq es molt mes facil baixarte un joc y mirar si t'agrada que no comprarlo aixi a l'atzar.
y la globalitat, pq pots probar jocs d'altres puntes del mon, jocs que no arribaran o jocs que arribaran en angles pero 4 mesos mes tard (o 6 o 1 any...)

en fin tota la industra s'hauria de mirar el tema pero bueno.. pobres no es quedaran...
de fet amb aixo de les "micro" descargas segur que es forren, de fet jocs com el LIttlel big planet que esta molt barato (menys de 20€) te moooooltisimes descarges a 3 o 5 euros, aixo vol dir que molta gent ha pagat tranquilament mes del que val el joc amb extres pel mateix joc... si aixo no es negoci....

en fin... seguirem parlant...

pd.- tb es podria establir un preu mes popular pels jocs(15-20€ per exmple), i llençarlos a nivell mundial, que ara amb els blurays i demes tonteries ficar 35idiomes en subtitols ocupa... 10mb mes? de fet ni que ocupi 500 un bluray son 25GB?...

Neioo ha dit...

Ja sé que no és piratejable la PS3, jo precisament deia que a SONY no li interessa que sigui piratejable, perquè els usuaris principals de la PS3 són uns frikis de cuidado (no i miro a ningú ¬¬).

Crec que podríem dir, que vendre els jocs a través d'Internet comportaria els mateixos problemes que si tots els cotxes es convertissin d'un dia per l'altre en cotxes elèctrics: molts negocis haurien de tancar i molts més encara haurien de canviar.

Per això primer fan els cotxes elèctrics super petits, que tant sols serveixin per anar al poble del costat com a molt... Que és el mateix que passa amb els videojocs, els jocs que venen a través d'internet de moment són els cutres (senzills). [bé, des de la PS3 ja es poden comprar jocs tal qual, no? te'ls descarregues al disc dur i avall. O no és així?].

En fi, que és qüestió de temps. Ja que de la mateixa manera que als fabricants de cotxes els interessa deslligar-se de les petroleres (No paren de burxar amb lo del canvi climàtic!). A les productores de videojocs (i més encara les petites) també els interessa deslligar-se de tot el sistema de venda tradicional.

A veure doncs, quan arribem al punt en que desapareguin les feines inútils i els humans ens dediquem a fer les feines productives i que aportin valor a la societat.