03 d’octubre 2009

Anno



Feia temps que no em vicia a un joc, però aquest ho ha aconseguit i mira que el vaig provar per provar, sincerament no m'esperava un joc tant viciant.

Es tracta d'un joc d'estratègia, per fer-nos una idea és una espècie de Sim City i de Age of Empires:

Tu representa que ets un príncep i has d'anar conquerint illes per ampliar el regne del teu pare: ja que als súbdits els hi falta menjar, roba i de tot. Així que tu te'n vas per les illes i vas plantant campaments a on hauràs de fer-hi nous pobles, crear-hi camps de blat, granges, mines de pedra, de ferro i fins i tot d'or, així com plantacions de cànem (per fer-ne roba, clar esta ;P)

També quan comences a fer un poble, els habitants tant sols et demanen menjar i una església. Però quan aquestes necessitats ja estan satisfetes, et comencen a demanar més coses: llet, roba, ceràmica, que si bombers, hospitals, matadors de rates, espècies, hostals... I tu has d'anar satisfent les seves peticions per fer que els habitants pugin de categoria i així puguin pagar-te més i més impostos i per poder conquerir més illes i poder pagar els tributs que et demana el rei o qui sigui i complir la missió.

L'argument de la història està molt bé, no és en plan Age of Empires que tant sols pots conquerir i conquerir, si no, que aquí sí, has de conquerir illes, però la grandíssima majoria d'illes que conquereixes són verges i no fins al final que comences a combatre contra els enemics. També dir que els combats no estant quasi gens currats més que res, quan comences a tenir quatre illes i gent d'alt nivell, costa molt satisfer les seves necessitats com per entretenir-te gaire amb els combats.

En fi, que jo he jugat a la versió de la Wii (Anno: La Creación de un Nuevo Mundo), però també hi ha dues versió més per la DS (Anno 1701 i Anno: La Creación de un Nuevo Mundo) i per a PC (Anno 1503: El Nuevo Mundo, Anno 1701 i Anno 1404) [us els he posat de més vell a més nou].

I he vist videos de la versió de l'Anno 1404 per a PC i té molt bona pinta, el problema és que és només per a Windows (res de GNU/Linux: no és cap sorpresa tampoc u_u), que si vols jugar amb la màxima qualitat gràfica necessites un pepino de la òstia i que vicia massa... Crec que espararé a la pròxima Euskal per pillar-lo i provar-lo.

En fi, teniu informació més detallada de qualsevol dels Anno's (no, no és cap pàgina porno, tot i com el nom pot insinuar<-broma fàcil).