01 de desembre 2009

Sentit Comú

Estava jo pensant en un algoritme que ha de fer (errr... ) bé, ha de fer moltes coses.

I aleshores, jo que estava totalment bloquejat, m'he dit, anem a fer reducció. Aplicar reducció en informàtica vol dir: Jo tinc un problema que no sé resoldre, però en canvi, jo sí que sé com resoldre un problema que si podria arribar a semblar. La sol·lució doncs, passa a fer una adaptació del problema que no sé resoldre al problema que sí sé resoldre.

Així que jo m'he dit a veure, el meu problema es podria arribar a semblar al problema del Pare Noel: En una sola nit ha de repartir centenars de milers de regals entre centenars de milers de nens i nenes. Tota una proesa pel Senyor Pare Noel (a sobre cada regal va etiquetat amb el nom del nen corresponent i òbviament si un nen ja té una Nintendo DS ni se t'acudeixi regalar-li una altre! [a no sé que sigui un model diferent... què curiós]).

I com s'ho fa el Pare Noel per resoldre el seu problema? Doncs molt fàcil, el Pare Noel s'agafa ell mateix i es divideix en milers de Pares Noels i cada fracció de Pare Noel reparteix els regals entre els nens d'un poble, barri o regió en concret.

Però és que la cosa va més enllà, si considerem que el Pare Noel és tant sols un titella i que qui fa la feina són els membres de la família, tenim com a resultat una divisió de tasques brutal, doncs la feina que hauria de fer el pobre Rudolph (el ren del nas vermell que guia al pare Noel), de cop i volta ha passat a convertir-se en una grandíssima quantitat de petites tasques repartides entre una grandíssima quantitat de gent.

L'únic inconvenient és que no tots els nens acaben reben regals de valor similar i que les diferències poden arribar a ser abismals, però bé, Del problemón a resoldre, aquesta sol·lució és se'ns dubte una sol·lució digne d'enginier informàtic... Ah clar, ara ja sé perquè hi ha nens que reben més regals que altres... xD

Bé espero que el buscador de Google no em porti els nens cap aquest blog ;P

2 comentaris:

Darth Semi ha dit...

nomes una cosa, Kris Kringle ( Papá Nöel ) no existeix, son els pares...
Ho se es dur, jo em vaig enterar fa poc...

Spiegel ha dit...

y pq els pares de Kris Kringle, reparteixen els regals?