18 de desembre 2009

A la recerca del PC perfecte

Aquests dies que estic canviant les coses de lloc de casa, estic veinent que això del PC actual és en realitat una merda seca punxada en un pal.

Perquè són massa grans, fan soroll i consumeixen molta energia.

Aleshores, jo el que voldria de debò és un catxarro com un mòvil d'aquests d'HTC, ni que siguin el doble de gruixuts (de moment no m'importa el pes, tot i que sí la mida) i que complís els següents requisits:

*potència de processador com a mínim equiparable a un Pentium IV
*targeta gràfica per jugar en jocs en 3D.
*Sortida de video DVI, VGA (lo ideal és que pogués suportar ressolucions de 1080p... per demanar que no quedi).
*Sortida d'audio amb el minijack (no demanarem més)
*Possibilitat de poder posar el sistema operatiu que a mi em dongui la gana. (encara que aquest hagi de ser d'una arquitectura en concret).
*Sortida d'uns quants usb
*Sortida ethernet, tot i que també suport per wireless.
*Podria tindre una pantalla incrustada (com la PSP misma), però res de la merda de microteclats incorporats: pantalla tàctil i teclat virtual i metres.
*Com a mínim, mínim, mínim una capacitat de disc dur de 40GB (per no dir 60GB ó 80GB).
*Opcionalment i depenent de la mida final del dispositiu es podria optar per també convertir-lo en un mòvil i ja de pas habilitar-li la connexió 3G.

Tot això hauria de cabre en el palmell de la mà... si més no, no hauria de ser més gran que un llibre de butxaca (que joders, sempre els hi han dit llibres de butxaca però tant sols hi caben en les butxaques dels raperos...).

A més, hauria d'haver-hi algun perifèric rotllo 64DD (catxarro que s'empalmava a sota de la N64 i que permetia no sé què), que permetés enxufar lectors de CD, DVD, discs durs externs... I fins i tot, i perquè no, alguna targeta gràfica o també més processadors.

La gràcia del catxarro aquest (que si us hi pareu a pensar, no és altre cosa que una PDA millorada) és:
*no ocuparia gaire lloc
*tampoc consumiria gran quantitat d'energia
*podries plantar-te a l'habitació enxufar-lo al monitor, al teclat i al ratolí i ja tindries l'ordinador. I després podries anar al menjador, connectar-lo a la tele, al teclat i al ratolí i estaries apalancat al sofà i amb l'ordinador.

I ara ve la qüestió final: realitat, fantasia o un projecte viable?


Tard o d'hora arribarà.