18 de novembre 2009

Valkyrie profile: Lenneth


Ja fa dies que volia comentar sobre aquest joc de la PSP. Que en realitat és un remake de la PSX.

Valkyrie Profile Lenneth és un RPG fet per Square-Enix i que personalment crec que és un gran joc.

L'argument va que tu ets Lenneth una deesa del destí i que has de reclutar esperits per enviar-los cap la gran batalla del Ragnarok (tot mitologia nòrdica). Així que tu vas per Midgard (la terra dels mortals) a buscar esperits que puguin servir per combatre, però apart de trobar-los també els hauràs d'entrenar (almenys una miqueta :P), si no, el Déu Odin no els voldrà i no et donarà punts.

Aquest és l'argument principal, després es veu que cada esperit que tu reclutes (que es tracta d'una persona que es mor o que maten) té la seva història i sempre l'expliquen de manera amena i amb gran detall.

Els gràfics són sempre en 2D i pixelats, però quins gràfics! els escenaris sempre són la mar de detallats i cuidats, vagis a on vagis i els personatges tenen incontables animacions sobretot quan fan alguna escena.

En quant a la jugabilitat, sempre es controla a Lenneth i a excepció del mapa mundi, tot és com si fós un Mario: sí, sí, en 2D i metres. Té la gràcia que sovint et trobes portes que estan al fons o suposades portes que estan al davant i pots entrar i sortir... això a vegades a les masmorres fa despistar, però bé, per algo hi ha els mapa. Els combats són per torns i també tot es veu en 2D, està molt bé el sistema de combat, ja que cada botó (quadrat, triangle, X o Cercle) representa un personatge i a la que apretis el botó el personatge es llançarà a l'atac, així que t'interessa atacar tots seguits per fer combos, ja que quan la barra de combos arriba a un cert nivell és quan es poden fer els atacs especials. Per les màgies no hi ha punts de màgia, si no que si fas una màgia t'hauràs d'esperar un, dos o més torns per a poder-ne fer una altre. Per mi és un dels millors sistemes de combats per torns que he jugat, i ja sabeu que a mi els combats per torns em desagraden moltíssim.

Fora dels combats, quan vas per la masmorra és més com un Mario, tu vas avaçant, saltant, activant algún botó, aprofitant-he dels blocs de gel que pots fer... Realment és complex, jo em vaig llegir la introducció de la guia per saber més o menys com anava tot. I un cop après vas fent la mar de tranquil.

En quant el so, guai, en els moment importants els personatges parlen (en anglès) [els textos també són en anglès], però està molt xulo, a més hi ha moments en que es veuen escenes en renderitzat que estan molt bé.

Per posar algun punt en contra, dir que, clar tu vas reclutant esperits, cada esperit és un personatge que té la seva història i que has d'enviar cap a Odin perquè vagi a la guerra... El problema és que hi ha molts personatges i clar, no saps amb quins quedar-te i quan en comences a entrenar un que està prou bé després descobreixes un nou personatges que mola més i clar, l'has de tornar a entrenar... i bufff a sobre clar, la data per la guerra ja està fixada i tu no pots anar entrant i sortint de les masmorres per a fer més i més combats... Així que el poder triar els personatges amb qui vols jugar a vegades ´es una tocada d'ous, així com el límit de temps.

En definitiva, que si no us espanta l'anglès, és un joc molt xulo, es veu que té tres finals diferents (encara no me l'he passat).

2 comentaris:

Spiegel ha dit...

ooh.. algun dia li donarem una oportunitat...

ara mateix estic amb el disgaea2... que com a funcionament pots dir que es super repetitiu... pero es infint...

es un rpg per torns "tactics" osease com si jugesis al warhamer... oi aqui si que tens diferents personatges amb diferents "evolucions" y monstres... pero el joc es dificl com ell sol i demana que pugis de nivell les armes els personatges mooooooooooooooooooolt..

nomes dir que ara mateix tinc els meus personatges (uns 12 de fets servir activament) sobre el nivell 100 (alguns els he tingut que pujar uns cuants cops de nivell desde 0 (bueno desde 1)) pero no se pq el joc vicia molt....

en fin.. que em torna la febre...

Neioo ha dit...

Ja en podries fer un post dedicat al disgaea que aquest any anem fatal pel que fa a la quantitat de posts eh!