04 d’agost 2008

Okami


Ja fa temps que ho volia postejar però mira fins ara no m'ha vingut en cara ;P

Okami és un joc de rol, possiblement el que el seu jugar recordi més a un Zelda sense ser un Zelda, d'acord no té un gran nombre d'eines per a fer servir (tot i qeu tindrem un pinzell amb el que podrem pintar qualsevol cosa: podrem fer talls, invocar una brisa, fer que alguns objectes tornin al seu estat anterior, que un arbre floreixi de cop i volta...), però sí que quan explores el món és molt similar a com es fa al món del Zelda: tu ets lliure d'anar a on et roti, buscant tresors, ajudant a gent que es perd o ha perdut alguna cosa o fins que trobes algun lloc que s'ha de fer alguna cosa per poder continuar avançant.

Okami, té la màgia que és totalment made in Japan, i a sobre et fa un esbós de la mitoligia japonesa i de la seva cultura. La història explica una espècie de llegenda de Sant Jordi: drac dolent arriba al poble, drac dolent es vol menjar noia maca, salvador (no, no és un príncep :P) rescata noia (amb l'ajuda d'un llop blanc) empresonant el drac. 100 anys després algú alliebera el drac dolent i au, la mateixa deesa del Sol: Amaterasu, s'encarna en un llop blanc i a salvar Nippon (Japó).[nosaltres, òbviament, serem el llop blanc amb poders divins ^^].

La història és molt maca, és un conte típic per a nens petits, però amb molts tocs d'humor. La música és d'allò més ambiental japonesa i la jugabilitat ja us he dit que es comparable a la del mateix Zelda. I si jugueu la versió de la Wii és el no va més. [hi ha la versió PS2 que va sortir fa molt i la versió Wii que ha sortit fa poc: fa un o dos mesos].

Els gràfics com veieu, són totalment Shell-shading, juguen molt amb els colors, quan estàs en un lloc a on no corres perill sempre hi ha colors molt vius i en canvi, quan entres en zones perilloses tot adquiereix una tonalitat més fosca. Val és un detall que dius dah! però mira, està ben portat.

I res, només us queda provar-lo. És un joc que si us agrada entra directament al vostre ranking. Però també és un joc que té un rere fons un pèl obscur, més que res la versió Wii, ja que no ha estat portat a la Wii pels mateixos desenvolupadors del joc original per a la PS2, ja que l'equip original va marxar de Capcom (tots els estudis i personalitats importants foten el camp de Capcom: El creador de l'Street Fighter, el del Resident Evil i ara els del Viewtiful Joe i Okami), el joc ha estat porta a la Wii per uns altres i als crèdits apareix la gent de l'estudi que ha fet l'adaptació de la Wii i no la gent que ha fet el joc original... Una falta de respecte total. Amb tot el joc de la Wii és exactament igual que al de la PS2 (exceptuant la jugabilitat amb el Wii-mote, of course).

En fi, esperem que el seu creador Atsushi Inaba (creador de Viewtiful Joe) i la seva nova empresa (a on també hi ha el creador de Resident Evil, Shinji Mikami): Platinum Games, tinguin més sort anant per lliure i que ens continuint deleitant amb jocs originals que surten de la resta de jocs haguts i per haver.