04 d’agost 2008

El videojoc perfecte

No, no és que hagi trobat el videojoc perfecte (sovint es diu que la perfecció no existeix, clar hi ha tants punts de vista que és impossible agradar de manera perfecte a tots ells), és que m'estava preguntant com hauria de ser el videojoc perfecte i clar, m'he dit, fem-n'he un post. (aix... les vacances que no són vacances...) Així que el videojoc perfecte hauria de:

1- Ser de codi obert, sota una llicència com la GPL v3 o similars (BSD,...). Si fós així voldria dir que seria jugable des de Window$, MacO$ i Linux. [Tant sols s'hauria de compilar el codi font per a cadascun d'aquests sistemes].

2- Ser un Massively multiplayer online role-playing games (MMORPGs), en el que el món es dividís segons l'idioma. És a dir, crear diferents universos paral·lels, on en cada univers es parli un idioma, així hi hauria l'univers eng, spa, jap, cat... On en cada un d'ells hi hauria l'idioma "oficial", tot i que serien totalment lliures de parlar l'idioma que volguéssin clar, tant sols és una mesura orientativa pels jugadors.
Així que si un tria moure's a l'univers de parla anglesa, es trobarà només amb els usuaris que hagi escollit aquesta parla, òbviament, a dins del joc, hi hauria d'haver una manera per moure't d'un univers a un altre sense cap problema [el problema seria potser de l'usuari, doncs la gent que hi ha en un univers és diferent a la que hi ha a l'altre, vindria a ser com els servidors de l'IRC, que si estaves al irc-hispano no veies la gent que estava al DalNET].

3- No tenir punts d'experiència, doncs quan en un joc mmorpg hi poses punts d'experiència s'està separant els usuaris que tenen més punts dels que tenen menys. Doncs els febles no poden lluitar amb/contra els forts. Com a molt hi hauria d'haver un conjunt de màgies o habilitats a aprendre, però que tampoc hi hagués molta diferència entre qui tingui aquestes màgies i qui no.

4- Tenir moltes submissions, que encara que fossin per un sol jugador, per exemple posar les típiques masmorres del Zelda, i que si per exemple, es consideren per un sol jugador, quan un jugador entra, juga ell sol, en local (no per la xarxa). També podria ser per parelles o per grups de 20 persones. O òbviament, per tant com volguéssin (dependria del tipus de massmorra). Dependria del tipus de masmorra.

5- Ser molt dinàmic, més com un joc d'aventures que no pas el ja sistema clàssic dels MMORPG: clicar i atacar... hauria d'haver-hi moviments especials rotllo Street Fighter...

6- D'haver-hi arena's, llocs a on es fessin tornejos per lluitar contra altres jugadors o altres equips de jugadors.

7- Els monstres no haurien de ser trivials de matar, haurien de tenir la seva feina, com els del Shadow of Colossus, res d'atacar al bitxo i ja fer-li mal, per matar el bitxo te les hauries de pensar totes i després actuar. Clar, que també seria bo posar bitxos tontos, que d'una patada ja els tens morts, però què passaria si vinguessin 100 bitxos d'aquests? També la barra d'energia no hauria de ser molt generosa, hauria de ser realista, tampoc dir que al més mínim espasot ja estiguessis mort, però sí que òbviament, una persona ho tindria difícil per sobreviure o almenys per continuar corrents després de 3 talls d'espasa ;P

8- Tenir una interacció total amb el mapa, si algú vol plantar un arbre que el planti i que aquest vagi creixent, si algú vol tallar un arbre que el talli, però que sàpiga que tardarà molt en tornar a créixer [es podria fer que hi haguessin objectes intocables per tal de que els usuaris no ho esgarressin tot i.e. no convertissin els boscos en deserts].

9- Tenir xat de veu.

10- Tenir totes aquelles pijades típiques d'aquests jocs: tot tipus de barrets, collars, capes, màsqueres... Que cadascuna costés el que costés (potser matar un monstre enorme tot sol, o reunir mil i un objectes...).

11- Poder-hi jugar amb el mando de la Wii, però que no fós necessari tampoc.

12- Tot i que seria una paranoia: que els bitxos es reproduíssin seguint les lleis de la natura... Clar que així es podrien extingir les espècies si els usuaris no paren de matar bitxos... mmm... també podries trobar bitxos follant a mitja partida... mmm...

Però clar, tot això és molt maco però porta molta feina i si a sobre és amb codi obert, doncs és quasi segur que cap empresa programaria això. Per fer uns quants calerons es podria posar publicitat a dins del joc i també hi podrien haver-hi alguns objectes que s'haguessin de pagar amb diners reals, tot i que serien objectes que no fossin estrictament necessaris, com ara una mascota (el típic dragonet que et segueix), ja hi ha jocs que ho tenen implementat com el Silkroad-online, tot i que aquest, per no tenir, no deixa ni accedir a la seva web a no ser que t'hi connectis des de l'Internet Explorer U¬¬.

Doncs ja ho veieu aquests són els punts que jo tindria en compte a l'hora de fer un bon joc MMORPG, suggerències, més punts a tenir en compte... ho podeu afegir com a comentari, i després ja ho afegiria com un altre punt.

7 comentaris:

Spiegel ha dit...

bons punts.. es nota q tens poca feina... i vas fent post... cagundena quina enveja :P

el problema de no pujar de nivell, es q potser aixo viciaria poc... a no se que tinguesis moltes missions rollu, per aconseguir el peluche tal nececites fer tal i tal... pero clar nar pujant de nivell sempre mola... :P (jo es q soc de la vella escola amb els torns, els nivells i tal ...)

lu de l'street fighter (es a dir lluites mes actives) molaria molt, clar q es tindria q veure com seria aixo, si en 3d i tu niries donant voltes, si els combats serien minimament fora del "mapa"...

lu de les pijeries q si barrets i altres sempre mola, i sobretot q es veii, es a dir si et poses una cota de malla amb un marcianito dibuixat doncs q es veii... pero clar.. na implementant... lu ideal i nomes apte per a linies de mooooolta alta velocitat, es q tu et poguesis customitzar el personatge al 150%, dibuixante el q fasi falta, i canviant l'especte com volguesis (similar a la creacio de personatges del soul calibur (3?), q et podies fer un snake, un kenshin... o el siguesis capaç de fer...)

en fin... ara mateix tinc son... i encara no tinc vacances... tu ves implementen zeioo :P

tot i q a mi em triunfaria un super robot wars online... mmmm genial!!! << buscamu i si no u trobes u fas, q a de ser molt facil de fer!!!

Neioo ha dit...

No és exactament el que em demanes, però bé: Suposo que és un super Robot Wars, rotllo planetarion o galaxy wars o Ogame (en fi, jocs via formularis on-line):
webhttp://www.super-robot-wars.com/index.php?lang=Us

I per anar responent els teus punts:
Ja trobaríem alguna altre cosa que viciés i que no fós necessari acomular punts d'experiència.
Lo de l'Street fighter, es podria fer que apretant un botó la càmera es posés en 2D i au, a fer el kame
Lo de fer els personatges 150% bufff... és una feinada però sí, vale.

Bé demà(avui) durant la llarga jornada laboral hi medites i em trobes més punts a tenir en compte ;P

Neioo ha dit...

I buaaaaaa, ja que podries crear-te el teu personatge al 150%, perquè no podries crear les masmorres i monstres també? i mapes sencers? eh? eh? i la Lluna? que qualsevol usuari pogués fer qualsevol cosa? construir una casa al mig del camí tb? [val, Neioo, val, vés a mimir... que ja és tard...]

Tot i que per això potser es podrien proposar concursos... clar que un concurs és algo amb premi i la cosa no està per donar premis... Doncs seria un concurs sense premi o una aportació com qui fa un article a la wikipedia ;P [Neioo! a domir...]

Spiegel ha dit...

buff ara no tinc res per mirarme res.. pero ja mu mirare ja...

Neioo ha dit...

Spiegel de rebot t'he trobat aquest:
http://www.aoaus.com/
au, i un video i tot:
http://www.youtube.com/watch?v=Ht3OdNoq22M

Neioo ha dit...

Aquest sembla millor:
http://eu.exteel.com/eu/

I aquest és de cotxes, però té bona pinta: shell-shading:
http://drift.ijji.com/

Spiegel ha dit...

wuaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaalaaaaa

bufff i no tindre temps ni de mirarmu fins d'aqui dos setmanes

anunciu aqui ja.. q marxu de vacances per terres franceses proximament. si algu vol alguna cosa... doncs ja sap, a l'ebay hi ha de tot!