17 de gener 2007

La caixa de Pandora

Volia fer un petit post sobre aquesta web perquè crec que és ben útil i pels que disfrutem amb tot tipus de música és un bon descobriment. Es tracta de Pandora, una web que ens permet escoltar tanta música com vulguem, de franc. Tan sols és necessari registrar-se al començament i ja entrem directament a la consola de reproducció.

El funcionament de pandora es basa en els nostres gustos musicals. Ens permet tantes estacions de música com vulguem. Per això li donem la referència d'un grup de música o d'una cançó i a partir d'aquí ell s'encarrega de cercar grups que presentin similituds, podem afegir tants grups com vulguem a la mateixa estació, per tal de donar-li més referències.
Quan estem escoltant una cançó, tenim la possibilitat de valorar-la, això farà que si ens agrada, ens la reproduexi més sovint, en el cas contrari, passarà directament a la següent.
A banda de poder crear les nostres estacions, també podem consultar les estacions creades per altres usuaris amb gustos similars als nostres, o un top 10 de les estacions que tenen més tirada.
A banda de tot això, també tenim informació sobre els grups i els discos que escoltem a l'apartat "backstage". Hi podem consultar, tant la discografia del grup i la seva història, com informació referent als seus discos.
A la consola de reproducció mateix també ens alerta si aquell grup es troba de gira, així com la localització i les dates dels seus concerts.

Una pega que se li pot trobar és que la gran majoria de grups que hi ha a la base de dades canten en anglès, per tant no espereu trobar cançons d'Obrint Pas! Això sí, hi ha un bon repertori d'estils, des de rock, passant pel jazz, ska i reaggae, fins a heavy metal o metal-core, tot és qüestió de buscar bé.

Encara no l'he acabat d'explorar del tot i també s'ha de dir que el van millorant mica en mica afegint-hi noves funcions, per tant, vosaltres mateixos, tasteu-lo!


1 comentari:

FreAK RacCoON ha dit...

està bé...però prefereixo el combo emule + reproductor mp3.

Tinc un portatil i a vegades no hi ha internet pels puestos, l'itunes sempre funciona, fins i tot sense internet