20 de desembre 2010

Arqueologia computacional

Estava jo buscant una paranoia per fer amb base de dades, quan vaig anar a parar a un fòrum a on un tiu preguntava com podia ser que qui mantenia un sistema de base de dades hagués creat una base de dades pels usuaris, una altre per les sessions i una altre pels continguts.

Aleshores el fòrum va començar un camp que mai m'hagués pensat, va començar a investigar els motius d'aquest disseny i tothom anava donant suggerències per a descobrir quin podia ser el motiu de crear un disseny de dades tant rebuscat.

La millor proposta per a mi era que diferents aplicacions havien d'accedir a les dades del sistema i naturalment, una aplicació poca cosa ha de fer amb les dades de les altres (més que buscar problemes).

Però el quid de la qüestió és que a partir d'un disseny ja fet van començar a investigar els perquès del disseny. Quan sempre lo normal és: donat un objectiu, fer un disseny que s'hi escaigui. A aquesta manera de fer l'anomenaven arqueologia computacional, la qual té una entrada a la wikipedia

En fi, un post paranoic per arribar al centenar de posts anuals u_u.