11 de febrer 2008

TODO: Base de dades amb les dades

Com que els discs durs de casa ja comencen a estar atapeïts tenia pensat guardar les dades en DVD's i fer una base de dades per un fàcil accés.

En principi tinc pensat fer el següent:
S'agafa un DVD verge, s'hi grava el que s'hi pugui no és estrictament necessari que les dades siguin d'una mateixa branca/tipus (en un DVD s'hi podria grva un capítol de Bola de Drac i després la primera pel·lícula del Senyor dels Anells). A aquest DVD se li assigna una matrícula: 0AA (els següents serien 0AB, 0AC, 0AD,...)

I a la base de dades s'apunta que el DVD 0AA conté el capítol X de bola de drac (és a dir el 3er) i la primera pel·lícula del Senyor dels Anells. Així, si volgués veure el 3 er capítol de Bola de Drac, aniria a la base de dades i buscaria "capítol 3 Bola de Drac" i em diria: "DVD 0AA" i la gràcia seria tenir un porta DVD's amb tots els DVD's ordenats de tal manera que agafar el DVD 0AA seria pim pam (pim per obrir el porta DVD's i pam per agafar el DVD :P).

La qüestió però és fer la base de dades. És escollir quanta i quina informació volem tenir a la base de dades i com organitzar-la, un exemple seria:

taula dvds (id_DVD, data)
taula series (nom_serie, any_de_publicacio, estudi_de_produccio, director, comentaris... )
taula capitol_serie (num_capitol, nom_serie, id_DVD)
taula pelicula (nom_peli, any_publicacio, director, actors, estudi_de_produccio, comentaris, id_DVD)
taula jocs (nom, estudi_de_produccio, suport{consola/PC...}, genere{RPG/accio/simualador...}, id_DVD)
taula llibres (títol, autor, idioma_original, any_de_publicació, id_DVD)

En principi aquest format pot estar prou bé, la clau primària de totes les taules és la primera, excepte la taula series que la clau primària és (num_capítol, nom_serie), on nom_serie és una clau forana de la taula series. Això ens estalvia tenir redundància de dades (optimitzem l'espai de disc dur que ocupa la base de dades a canvi de fer un parell d'accessos més). No cal dir, que la clau "id_DVD" és clau forana de la taula dvds (és el que ens indica en quin DVD està). Què us sembla, pot estar bé la idea?
Sembla pràctic, o el tenir un estoig de DVD's identificats com a matrícules és molt friki? clar que si això és el problema es pot escriure el contingut del DVD junt amb la matrícula ;)
Au, no us feu el ronso i opineu! que ho haig de fer aviat que no tinc prou espai de disc!!

2 comentaris:

Spiegel ha dit...

jo he intentat moooooolts cops tenir organitzat el material dvd/cd... i es una puta merda

la veritat es q jo no e trobat la manera, fins i tot e fet servir alguns programes i bases de dades, pero aixo de tenir, el material oraganitzat fisicament, es un rollu (wueno dins del disc dur tb, pero menys)

mes q res q nececites un lloc fisic, "ilimitat" per nar posant els cds/dvd i bufff, si un dia agafes un vas a casa de tal , li deixes, despres no el tens, tel torna.. buff es un rollu... per aixo a dia d'avui tiru de emagatzemaru tot a disc dur
(clar q els putes treuen pelis HD de 8GB, i ala.. ja i tornem a ser....)

zeioo seria molt dificil fer una base de dades per tenir controlat tot el disc dur i els seus multimedia? weno suposo q els "media center" deuen fer aixo... pero estaria be, alguna cosa q et fes un llistat de tot el q tens al disc dur i tu a partir d'aqui poguesis anar classificant, per etiquetes o el q sigui-- i finalment u poguesis posar en un xml o html o algu macu per presentaru via web, i fins i tot en un hipotetic servidor poguesis agafar el q volguesis no?

au a treballari!

pd.- vale tots buscariem el prOn pero wueno... despres tb aniria be per buscar altres coses

pd1.- per mi es impresindible poder afegir una caratula / screen de cada cosa q aixi pots anar mes rapid...

pd2- vull dir mes coses de les bd amb els dvd... pero buff...

Spiegel ha dit...

pd.- no se quant material tens... pero pensa q un dvd son 4,7gb , i realment es mooooolt poc :P, jo de Bola de drac (i Z) tinc 80GB i tinc 100 capituls ja en dvd :P

aix... es una ruina..