10 de juliol 2007

Google t'espia

Bé, bé, de tots és sabut que Google ens espia, però el cas és com ens espia, la seva manera d'espiar és molt sútil i passa totalment desapercebuda.

Cada consulta que fem al cercador de Google queda enregistrada, així, per exemple, si nosaltres busquem "sexe" a Google, els servidors de Google fan la cerca i es guarden el resultat, per així quan una altre persona busqui "sexe" no haver de calcular la cerca altre vegada.

Però per altre banda, també ens registra a quins resultats cliquem. Així doncs, quan jo posava "diccionari català" a la tercera opció em sortia aquest diccionari (que és el que utilitzo), però ja fa mesos que aquesta opció esdevé la primera, doncs a base de fer-hi consultes el cercador va aprenent.

A més a més, també aprèn coses més sutils o coses més superficials, com és el cas de l'idioma de les pàgines que cerquem, així quan jo busco una pàgina web (on els paràmetres de la cerca són tots en anglès o noms propis), la meitat o més de la meitat dels resultats són pàgines en castellà! i dius... hola? això és degut a que clar, si la cerca et surt la wikipedia, primer m'apareix la wikipedia en castellà i a sota (un parell d'opcions més avall) la wiki en anglès.

Amb tot això, hem de tenir en compte, que no, no hi ha cap persona al darrere mirant a veure quines pàgines accedeix aquest i l'altre i l'altre... bé, jo diria que un treballador de Telefónica i de Google sí que ho podrien fer... clar els hi cauria un bon paquet (a no ser que tinguessin un jutge compintxat: segur xD).

Doncs lo dit, Google ens espia i de poc serveix canviar-se de cercador perquè els altres fan servir algorismes molt similars i també van aprenent (espiant) de (a) la gent. Potser el millor seria no fer ús dels cercadors o anar alternant de cercador cada x mesos: ara Google, ara Yahoo, ara Technorati... xDD

I baixant dels núvols, tenint en compte que es calcula que una 1/6 dels terrícoles utilitzem internet, quina és la possibilitat de que la víctima espiada sigui un servidor? :P

3 comentaris:

Neioo ha dit...

Així com també en el Gmail espia aquí envies el correu.

Així per exemple, si tenim dos contactes fictisis: la Marta i la Maria, quan al destinatari comencem a escriure "Mar" se'ns apareixerà primer la Maria i després la Marta (al començament no sé si ho ordena per ordre d'insersió (rotllo FIFO :P) o alfebètic).

Però amb el temps (amb un parell de mails enviats n'hi ha prou), si enviem més mails a la Marta que a la Maria, la Marta esdevindrà la primera opció.

I així van aprenen les màquines de Google... que sí, si s'utilitzessin per espionatge... seria una arma brutal. Per sort els Estats Units són un país aliat i totalment respectuós amb els europeus així com amb el medi ambient.

Spiegel ha dit...

efectivament, podem estar tranquils, els eua mai han estat un pais del q preocuparse, es mes jo puc escriure molts mails amb paraules clau, president, matar, bomba, droga.... etc etc... i ni si miraran...


pd1.- blogger es subsidiaria de google :P
pd2.- on collons esta el contador de visites?

en fin...

moraleja - si vols tenir algu de privacitat - ves a la montanya, fes un forat posati dins i tapat amb una pedra ben grosa

Anònim ha dit...

El contador està a la pàgina de les estadístiques, aviat arribarem al visitant 2000!!

by neio per mandra d'identificar-se :P

mmm.. si poso els comentaris en anònim...

PS: La pedra hauria de ser de plom i d'un parell de metres d'alçada. lo ideal seria d'uns quants milers de milions de metres per evitar els neutrins, però bé, tampoc serà tant :P