15 de maig 2011

ACN

Malauradament haig de tornar a fer un post amb l'etiqueta de corrupció. Però més malauradament encara, és que aquest cop la corrupció ha trucat la porta de casa meva.

El tema és que l'endemà del meu aniversari, dos homes van vindre a casa, aquests homes eren pare i fill. El pare era el contacte, doncs coneixia a mon pare de la feina, el fill era qui remenava les cireres, era qui anava encorbatat i portava un Ipad en el qual em mostraria una oportunitat per a fer negoci. [Qui ve un dissabte a proposar negocis? mal espina...]

El fill era comercial d'ACN, un empresa desconeguda pels qui no els hi ha vingut mai a casa un dels seus comercials que es dediquen a vendre "serveis" de telecomunicacions. Un dels seus productes és un telèfon amb una pantalla per a fer vídeo conferència a través de VoIP [res de nou, tant sols un perifèric per a fer aquesta funció en concret i prou], altres serveis són gestionar les vendes de mòvils que proveeix ThePhoneHouse.

El quid de la qüestió és que aquests comercials van venent aquests serveis, i per a cada servei venut ells es queden un 10% de comissió. Fins aquí un pot dir que és normal i fins i tot habitual: Jo sóc Fnac, compro les consoles de Sony i les venc amb un marge de benefici per a mi. Però la trampa és que tots els comercials han de pagar un quota de 400€ anuals per entrar a la secta i si un comerciant d'ACN aconsegueix enredar a un nou comerciant es quedarà amb el 10% de les seves vendes [no em feu dir si es tracte d'un 10% del que aporta el comerciant o del que guanya, perquè això no m'ho va explicar pas]. I encara més, si aquest comerciant addueix un altre comerciant, el primer comerciant també cobraria el 10% del nou comerciant adduit, és a dir, es crea així un sistema piramidal insostenible, que bé, ho limiten a 7 nivells (si no l'empresa a norris en dos dies, doncs un 10% sumat set vegades ja fan un 70%, cosa que vol dir que l'empresa (ACN) tant sols té un 30% per afrontar el cost dels servei, que dius ¬¬).

Així que un model de negoci, que ni els traficants de droga segueixen.

I ja ho veuen, no hi piqueu perquè aquí no hi ha contractes de res, ni assegurança ni dietes, ni gasolina [que si heu d'anar casa per casa a enredar la gent, segur que la gasolina i les dietes ja són un cost important, que costarà de (molt) de cobrir]. I pitjor encara si hi piqueu el primer que perdreu seran les vostres amistats, doncs si enredo a un amic i a aquest no hi guanya diners (que no els guanyarà perquè per vendre un telèfon de ThePhoneHouse me'n vaig a la PhoneHouse i punt). Amb qui primer s'enfadarà serà amb tu per a haver-li fet l'enredada.

I és terrible, com buscant per Internet "ACN piramidal" trobes tantes webs defensant ACN... Fins i tot el blog ACN estafa defensa a ACN...

Així doncs, amb compte, és època de crisis un pot estar apurat, però no anem de malament en pitjor.

2 comentaris:

Neioo ha dit...

l'Spiegel deia que li agradava l'etiqueta de corrupció; a mi no m'agrada gens escriure posts sota aquesta etiqueta.

No he posat cap enllaç a la web "oficial" d'ACN, perquè tants els fòrums que parlen d'ACN els hi surten defensors de seguida, cosa que deu voler dir que inspeccionen de quines pàgines web venen els seus usuaris. I no vull discutir sobre aquest tema amb terceres parts interessades, perquè són faves contades i punt.

Spiegel ha dit...

en fin una de les molte lacres
de la societat de merda en la que estem...

capitalisme descontrolat.. on nomes es defensen els que estan amun...

no nem be no...

a mi ja ma vingut algun pobre xaval a vendrem coses de les companyies de torn (telecos, gas, electriques..)

en fin...