01 d’abril 2011

la ciència ficció perd part de ficció

Anava a compartir-ho pel Google Reader, però a més ho comento per aquí (per donar vidilla a l'assuntu).

El tema és que a Amazings.es diuen que envès de buscar microrganismes, més valdria dedicar-se a buscar construccions d'intel·ligències extraterrestres (CETs). I que busquéssim llocs a on semblés que hi haguessin mines.

Jo però voldria fer nota un parell de punts:

És cert que cada vegada ens quedem amb menys recursos, però també és cert que de menys quantitat en fem més coses [Un ordinador avui dia pot ser més petit que un llibre, abans ocupaven una sala sencera]. I que cada cop surten materials més versàtils (els derivats dels petroli són els materials estrella i d'aquí uns anys es popularitzarà el grafè (grafeno ó Graphene... a saber com s'ha de dir en català)).

I per altre banda, les mines espacials no començaran fins que extreure materials e aquest planeta sigui tant car que surti a compte d'anar a l'espai a buscar-los. I abans d'anar-los a buscar a l'espai exterior anirem a buscar-los a sota l'aigua (a sota els mars).

Total, que donar-se el cas de trobar-nos amb mines espacials, es tractarà d'una CET molt avançada i que visqui en un planeta fet merda (o que hagi trobat un mètode per obtenir gran quantitat d'energia realment barat que li permetés sortir a l'espai exterior com aquell qiu va a buscar el pa).