12 de gener 2011

CES:2011

Aquestes alçades ja deveu saber, el passat cap de setmana es va celebrar el Consumer Electronics Show, coneguts per a tots com CES.

Doncs bé, d'aquest festival, la notícia més destacada per a mi sens dubte és l'anunci del Project Denver d'Nvidia. Que no és altre cosa que l'anunci de que Nvidia crearà processadors (no sols de targetes gràfiques) amb l'arquitectura ARM i per a totes les escales: mòvils, Tablets, portàtils i PCs.

Sincerament, tota una sorpresa, doncs ara que AMD treu el seu xip Fusion (CPU+GPU en un sol xip) tothom es pensava que la sol·lució d'Nvidia era ser comprada per Intel. Però va Nvidia i decideix plantar cara directament a AMD, Intel, Qualcomm companyia.

Per fi, el meu PC ideal: un PC sense necessitat de refrigeració; es farà realitat. La pega de tot plegat és que no tenien res pragmàtic per ensenyar... cosa que vol dir que encara tardaran uns mesos en treure algo. I donat que els de Nufront no han dit paraula alguna sobre el seu nettop amb ARM... Doncs em sembla que em tocarà esperar. U_U.

I apart d'aquesta (gran) notícia [gran perquè és la que més canvis al dia a dia aportarà en el futur: s'acabarà portar enormes torres pesants a l'Euskal Party]. De la resta tant sols en destacaria:

1- la pantalla Mirasol: Un pas més cap a les pantalles sense retroil·luminació (ni reflexos).

2- Una petita pijada de Motorola, però que m'agradaria molt que s'extengués: Motorola HD Multimedia Dock. Simplement és un dock a on hi connectes el teu mòvil i des d'allà el pots connectar a un monitor, teclat, ratolí, mando a distància... Però la pega és que està molt enfocat a contingut multimedia (fotos, música, videos) i l'haurien d'enfocar més com un PC: que hi poguessis navegar, jugar i fins i tot picar codi. L'altre és un portàtil al que se li pot acoplar el mòvil de Motoralla, però envès de treure un portàtil en concret, haurien de treure un perifèric que permetés connectar el mòvil a qualsevol portàtil (i PC).

I de tota la resta per a mi són petites pijades... que si el Xoom, que si Apple farà un nou anunci espectacular, que si MicroSoft treu un Windows per ARM (que ja era hora) i demés coses per passar l'estona.

2 comentaris:

Spiegel ha dit...

mmm m'agrada molt aixo del movil amb teclat i pantalla...

jo tambe faria servir el nexus com a mini mini pc... molt poc pero el faria servir...

Neioo ha dit...

A em molaria tindre un mòvil d'aquestos, connectar-lo al monitor de l'habitació, després (quan el bon temps acompanyi), agafar una pantalla d'aquestes sense retroil·luminació i anar a la terrassa i continuar la feina des d'allà sense patir pels reflexos ni res.