30 de novembre 2010

I mentrestant a la caixa tonta...

Avui comencen a emetre, des del primer capítol, Futurama a la FOX a les 19:45.

I també, de tant en tant, al canal HD de TV3 fan un reportatge d'uns frikis que fan un viatge a Japó.

23 de novembre 2010

Collint olives


Com cada any, quan arriba el fred, toca anar a la vinya a collir olives per poder tindre oli durant tot l'any.

21 de novembre 2010

Pegues al Chrome

Fins ara em pensava que el Chrome era lo millor de lo millor, però vet aquí una pega:

Si tens un arxiu xml, que fa servir una plantilla xslt, no et fa la transformació, tant sols t'ensenya una pantalla en blanc U_U.

Haig d'utilitzar el Firefox per a poder fer les proves de les plantilles (o penjar les proves al servidor i carregar la pàgina... que curiosament a llavors sí que funciona).

Una altre pegua, és que no hi ha cap llegenda de les dreceres de teclat...

Però bé, per a ser les úniques pegues, està prou bé, podríem considerar-ho mals menors, a veure si el Firefox 4 li planta cara...

12 de novembre 2010

Nook conclusions i demés

Amb tres dies de prova amb el Nook, faig aquí una mica de ressenya.
Primer dir que és impressionant. No m'arrepenteixo pas d'haver-lo comprat.

Els còmics es veuen de perles. Igual que els llibres, això sí, si són llibres que tenen alguna taula o gràfic no és segur que ho vegi correctament (coses que passen al convertir de pdf a epub).

Per altre banda, puc escoltar música des del Nook, cosa que va genial. El Nook ja té de per sí 1,3 GB d'espai lliure i a més, jo li he connectat una microSD de 4GB, el problema és que no puc accedir a aquesta microSD des de Linux (haig de connectar el Nook a un Windows per tenir-hi accés)[A males treuria la targeta i la posaria directament al PC, però ves, tenint el portàtil de ma germana...].

I trobo a faltar alguna web que indexin llibres en català u_u (en concret voldria pillar el senyor dels anells i el hobbit).

He trobat aquesta web a on s'hi poden trobar alguns llibres. I amb els vagos i els de taringa vaig fent. Tot i així sempre surten els ebooks en pdf, a veure si els epub es comencen a extendre's.

10 de novembre 2010

Gunpla - Gundam Unicron



Bones,

avui he acabat (en realitat nomes acabar de montar, falta pintar i polir :P) un dels gunpla que vaig comprarme al salo del manga.

Com a escusa per fer un post, ja que fa dies que no escric res, farem un petit analisi

RX-0 UNICRON GUNDAM (DESTROY MODE) - HG UC 1/144 - 100

Es tracta de la maqueta, del gundam protagonista de la serie de ovas/noveles Gundam Unicron.

Com sempre la similitut amb el dibuix/ilustracio es grandisima, i amb tots els detalls que et pots esperar de una 1/144 HG. realment penso que primer deuen fer la figura i despres fan els dibuixos...

Tambe es original les parts "transparents" que te aquest model.

Com a mes punts a favor, es que al tractarse d'una maqueta casi esculsivament d'un sol color, necesita molts pocs tocs per pintar, (que encara tinc pendents) .

Tot i aixo crec que falla en articulacio, tot i que pot fer moltes posicions, i es mouen tant braços, cames, coll, cintura, hi ha alguns moviments limitats per la mateixa "armadura" que es podrien haver estudiat mes

personalment tambe li posaria una espasa... pero aixo ja es cosa meva, de fet la versio "no destroy" porta una espasa laser intercanviable (cabrons...)


From Drop Box
(aqui algunes fotos amb nexus de la construccio)


en conclusio, bona maqueta.

09 de novembre 2010

Nook de Barnes&Noble

Ja m'ha arribat, el meu e-reader!

O les primeres impressions són bones, molt bones, sbretot pels fitxers amb format epub (Ja estic amb el calibre convertint pdf a epub).

Bé, doncs res, suposo que ja sabeu com va el tema: e-reader, lectors electrònics, tinta electrònica (realment sembla autèntic paper!), molt poc consum de bateria... I en quant al Nook doncs té una petita pantalla tàctil LCD a la part inferior per navegar pels menús i tal i qual.

Al ser de la llibreria Barnes&Noble doncs puc comprar els llibres a la seva llibreria des del mateix Nook (però bé, d'aquí a que acabai la col·lecció dels meus amics d'Internet...).

I res, que perquè Nook? Doncs pel preu, que al vindre d'EEUU m'ha costat uns 150€. (A EEUU s'està generant una batalla de preus per aquests catxarros terrible).

Els motius de la compra han estat reenganxar-me una mica més al manga (que certament el tenia abandonat), poder repescar també la lectura de llibres (que a l'ordinador no aguanto gaire, a no ser que siguin coses molt concretes i tècniques) i així de pas guanyar una mica més d'independència de l'ordinador.

Ja aniré comentant sobre el tema, de moment estic provant el calibre per passar de pdf a epub. I ja he pres la decisió de només mirar epub [a la merda Adobe!!].

01 de novembre 2010

Nufront NuSmart 2815 SoC

Apunto aquí el que serà el meu futur PC, bé nettop per a ser més precisos.

I és que si pogués el compraria ara mateix, però encara no ha sortit al mercat U_U.

Es tracta del NuSmart 2815 SoC, que en fi, nom apart: ARM Cortex A9 a 2GHz, Memòria RAM DDR2 i DDR3 a 1066 MHz. Acceleració gràfica amb Nvidia Tegra, sortida HDMI, external serial ATA, USBs i tota la parafarnàlia. Es diu que el preu rondarà els 250$ (ta la mar de bé).

No cal dir que al ser un ARM té refrigració passiva: NO TÉ CAP VENTILADOR. Al ser ARM no s'hi pot instal·lar cap Windows (per si hi ha algun il·luminat; bé potser el windows mobile). I per altre banda, al ser ARM també s'ha de tindre en compte el baix consum que tindrà; el processador sol tant sols consumeix 2Watts i el nettop en total no hauria de superar mai els 30 watts.

I res, el catxarro aquest es presentarà aquest gener al CES de TEXAS (a on es van presentar les teles 3D el gener d'aquest any). De moment però no estan al calendari U_U