20 d’abril 2009

Oracle + Sun Microsystems

Ai mare de Déu que haurem de patir en aquest món...

Com qui no va la cosa, me n'entero avui que Oracle compra a Sun, la setmana passada ja deien que si IBM volia comprar Sun, cosa que hagués estat favorable pel software lliure [Amb la de milions que ha invertit IBM amb Linux...]

Però, desafortunadament, aquesta fusió no es pot veure amb tant bons ulls, doncs Oracle no és que sigui gran amant del Software lliure, tot i que sí és un enemic de Microsoft.

Pels despistats, Sun és responsable de projectes com: OpenOffice, MySQL, Solaris, NFS (sistema de fitxers compartits), RPC(comunicació entre processos de diferents màquines) i molts d'altres.

Encara no han sortit detalls sobre què nassos farà Oracle amb Sun, ara tot són rumors, un enllaç he trobat suposicions prou consistents aquí. A on s'indica que segurament es pontenciará OpenOffice per tocar els ous a Microsoft i es potenciaria també Solaris per diferenciar-se de GNU/Linux.

Per descomptat l'interrogant més gran està posat sobre MySQL, base de dades extesa arreu de servidors de tots els Sistemes Operatius haguts... N'hi qui pensa que es tancarà el projecte, amb lo qual el més provable és que sorti algun fork, però els optimistes diuen que serà un punt a favor...

De moment, em mantinc en una posició escèptica (fins i tot pessimista) que em fa pensar que el que ha estat Microsoft fins ara, no serà res comparat amb el que ens farà Oracle demà. Esperem que no sigui així i que m'hagi de menjar aquestes paraules amb patates rosses.