19 d’abril 2009

Manteniment de l'ordinador

Si és que ningú mai pensa en el manteniment de l'ordinador: Que si el disc dur està ple al màxim, que si encara s'han d'aplicar actualitzacions de l'any de la cica... Però és que a més, hi ha un altre manteniment a tenir en compte: La higene personal de l'ordinador personal ;P

Doncs sí, jo ja estava apunt de donar per mort el tercer dels meus 4 discs... Però m'he adonat d'una cosa, que segons com reiniciava em reconeixia el disc, o no me'l reconeixia o tant sols em reconeixia algunes particions.

Amb aquesta situació més que sospitosa, m'he dit: no pot ser. I he aplicat la solució de l'informàtic: treu i torna a posar (quines lleis que tenim eh!)

Doncs sí, he apagat l'ordinador (pas important: he sentit algunes anècdotes que ho han fet sense apagar-lo: desastrós), li he obert les entranyes (tot ple de pols), he desconnectat els cables dels 4 discs durs i els he tornat a connectar. Un cop comprovat que tot estava correcte, he tornat a engegar l'ordinador i... pam! ja es reconeixien totes les particions del disc.

Així que ja ho sabeu: un cop al mes a netejar l'ordinador per dins i tenir l'habitació a on estigui l'ordinador més o menys neta (perquè hi entri menys merda).