03 d’agost 2007

Fedora

Tenint com a objectiu fer funcionar com cal una pantall tàctil, he decidit provar altres distribucions de Linux.

Així que ahir li va tocar el torn a Fedora dels senyors de Red Hat i ha estat moooolt grata la sorpresa quan he vist lo senzillíssima que és la seva instal·lació i que si li indiques que per la instal·lació faràs servir dos discs durs et fa un RAID automàticament!!

Potser l'inconvenient de tot plegat és la gran transperència amb que es porta doncs realment un no necessita cap mena de coneixement informàtic per a dur a terme la instal·lació (bé, saber què un teclat, un ratolí... [i llegir] ;).

La instal·lació de paquets es fa a través del yum (envès d'escriure apt-get o emerge, s'escriu yum) tot i que per la interfície gràfica tambe tenen un instal·lador rotllo Synaptic que està bé, bé, és un clon del synaptic, que facilita la instal·lació dels programes i que no cal saber més que fer un doble click.

També m'ha sorprès molt que activés tots els drivers de manera trasnperent: Ja tinc el so i acceleració gràfica i no he fet res de res per a tenir-ho! I l'aparença de tot de globus aerostàtics per l'escriptori també és molt atractiva.

Companys, Fedora és més fàcil que Windows i que Ubuntu! 100% recomenable pels newbies

Ah i una cosa, tot i que sigui totalment transperent, almenys, no fa una cosa que fa Ubuntu i que no m'agrada gents: No t'amaga per res l'usuari root, i quan es requereix del permís del super-usuari et demana la contrasenya, com és manat.

I ja per acabar, mostrar el meu desacord amb el "Debian way": amb la nova versió, ni tant sols sé compilar un kernel per a Debian! no sé què han fet però el mètode tradicional (estàndard?) no funciona! Així doncs: Gentoo pels friks, Fedora pels newbies ;)

3 comentaris:

Spiegel ha dit...

Jo com usuari d'ubuntu, he de dir q el apt-get em sembla molt mes potent q el yum (el fedora el vai fer servir al cole i la veritat no em va donar cap bona impressio (sera q no tenia la impressora conectada /xistemalo_end))

mes facil el fedora q l'ubuntu? a mi sempre em demana el password d'adminsitrador... una altre cosa es q xapi el usuari root com a usuari "usable" cosa q em sembla molt be, sobretot per la part grafica. Pero no fas cap accio administrativa sense posar el corresponent password

i lu del raid no u se pero l'aceleracio grafica amb la ultima versio (q es amb la que vai estrenar el pc nou, no vai tenir q tocar res de res de multimedies)

Spiegel ha dit...

mes coses, sembla ser q ja a sortit la primera beta del q sera el kde4 , i te molt bona pinta :D

i en fin... la veritat es q zeioo, crec q aixo de fer el troll dient q tal o cual distro es millor q l'altre es tonteria, l'important es fer servir linux, fins i tot, i ves q et dic, si fas servir suse, q almenys el logo es molt millor q els senyors amoroso d'ubuntu, o el konqui del kde, ... te nom el camaleo de suse? suselon? :P

pq hi ha poques linuxTAN ?, pq el pitjor del windows amb diferencia son els antivirus (ull dic antivirus no virus!, estic fins els collons de barellarme amb mcafess, nortons i d'altres especimens...)

Neioo ha dit...

No és fer de troll, és facilitar l'elecció ;P