11 d’agost 2007

Fedora 7: instal·lació per a 64bits

Doncs estava jo preparant un Fedora 7, del que realment opino que és impressionant. Llàstima que sigu tot un frik i ja no pugui marxar de Gentoo. Tot i que no descarto fer una partició més pel Fedora.

Una de les particularitats que té Fedora és que no instal·la res que no sigui amb llicència GPL, això vol dir que la instal·lació bàsica no té els codecs per a poder escoltar la música mp3, ni veure videos avi, ni els flash del youtube.

Però tranquil·litat, ja que hi ha gent que ha creat el seu propi repositori de paquets per a Fedora es diu: livna. I ens permetrà poder posar tots els codecs sense necessitat de compilar res de res.


Totes les instruccions per a poder veure els videos Flash, les pel·lícules que us baixeu d'internet (o de la intranet de l'Euskal), i escoltar els arxius d'audio més habituals estan aquí i en castellà (perquè no us queixeu), la mar de senzill i ràpid.

Tant sols li puc afegir un petit detall al post, i és que si a més d'instal·lar el paquet "mplayer", s'instal·la el paquet "mplayer-gui", obtindrem l'mplayer amb la interfície gràfica, que ens permetrà fer la pantalla completa i tota la parafernàlia habitual sense necessitat de mirar el "man mplayer" com uns friks.

2 comentaris:

Spiegel ha dit...

En fin, segueixes sense donar cap bona rao q diguis fedora es millor q cap altre...
si es q realment repeteixu q es igual, una cosa q funcioni en un fedora casi segur q funcionara en un ubuntu, i el mateix en un gentoo....

zeioo la veritat... poca feina :P

Neioo ha dit...

Jo no dic que sigui millor, jo dic que he provat aquesta distribució i que m'ha agradat. I per tant, vaig comentant els passos que he seguit per tenir-ho tot bé.

Sempre pots anar a www.linux.org i anar provant les més de 200 distribucions que hi ha i anar fent un post o dos per a cadascuna d'elles.