24 de setembre 2007

Linus Torvalds: un heroi!

En fi, avui us faré llegir una mica en anglès, perquè ja sé que aneu peixos i heu de practicar una mica: Apa-li

Es tracta, ni més ni menys que el senyor Linus Torvalds (pels qui no sapigueu qui és, no sé.... potser el podreu relacionar amb el nom de Linux ;) rajant a més no poder del llenguatge de programació C++.

Suposo que la gent que no ha llegit cap e-mail de'n Linus Torvalds es deu pensar que deu ser com un Déu justificant totes les seves accions (que és qui dirigeix el projecte Linux!!), però és que sap greu destroçar-vos la vostra imatge mental de'n Linus, però és com un nen petit criticant a tort i a dret i sense pèls a la llengua a tota cosa que no li agrada i al seu pare (o creador) i també usuaris inclosos ;)

Per tant, jo us dono un consell a la vida: No digueu en veu alta alguna davant de'n Linus Torvalds que sou: usuaris de Windows i/o de qualsevol aplicació de Microsfot, que feu servir el CVS o el Subversion per controlar l'evolució dels vostres programes, que sou programadors de C++ o que esteu interessats en els micro-kernels. Si no, ja sabeu el que us espera ;)

PS: Si us plau, no feu servir el sistema de fitxers Reiserfs, el seu autor és un assessí! A més els ext3 són millors per fitxers de mida considerable ~MB.
PS: La postdata anterior no ve el cas... Però mira, a la uni m'han obligat a instal·lar un Linux amb una partició Reiserfs... aix... U_U

2 comentaris:

Spiegel ha dit...

el linus, tot i que li tenim q agrair molt, es una mica friki en els seus comentaris, i un radical en tot el q diu... pero wueno.. cal pensar q encara qno u sembli (vale si q u sembla) es un pijo de cuidado... pero wueno.. millor q els srs de microsft

l'altre dia microsoft deia q el software lliure no permet inovacio... aaaah.. veus quines coses.... si es fa servir codi privatiu, q no pot modificar en canvi si... claaaaaroooo, ... en fin...

jo tic la mar de content de q el sr linus volgues fer un sistema operatiu (q ull.. ell no el va fer (el s.o. el kernel si :P))

en fins aviam si plou q tinc mal de cap

Neioo ha dit...

En veritat, ell tampoc ha fet el kernel, bé la primera de les primeres versions sí.

Després ja és més cosa de la comunitat i d'empreses (IBM, SUN, Red Hat) que no pas de'n Linus en si. Ara, això sí, ell és el qui diu això entra al kernel, això no. Però clar, com pots dir que no a unes optimmitzacions del codi o a un bon grapat de drivers? ^^U Apart de que si hagués anat dient que no, Linux no hagués crescut pas tant.