16 de juliol 2010

Euskal party 2010!

09 de juliol 2010

Zim: Una wiki d'escriptori

Us presento el que hauria d'haver estat l'autèntic "bloc de notes": Zim la wiki de l'escriptori.

És un programa la mar de senzill, tu vas creant pàgines i allà hi apuntes les notes importants al respecte. Així per exemple, hi pots apuntar des de la llista de les coses que has de portar a l'Euskal (Aquest cop no em deixaré res!!) fins tots els passos que has de fer pel projecte o treball aquell.

A més les pàgines es poden organitzar i agrupar en una jerarquia (igual que els directoris). I totes les pàgines són guardades en un arxiu en format text (txt) cosa que permet copiar-les d'un ordinador a un altre, moure-les, fer còpia de seguretat...

Faltaria algún mètode per penjar les notes a Internet i poder-hi sincronitzar el teu ordinador, el de la feina i el mòvil d'última generació. Bé, no sé si existeix cap versió pel mòvil, però de ben segur que seria una bona aplicació.

I ara imaginant usos útils, podria anar de perles en una empresa, a on s'agafés un servidor NFS, allà s'hi desessin les notes i així, tot l'equip podria llegir/editar/afegir totes les notes, tot sincronitzat i ben maco. Però clar, podria haver el problema de dos usuaris editant la mateixa nota: la bona seria la de qui guardés últim!

Descobrirem si va bé o no, si en aquesta Euskal ho porto tot i no em deixo res.